augustus 19, 2022

Showbizzkrant.net

wordt gesponsord door Supreme Hosting

Wat als je terugkeert uit het buitenland en er woont plots iemand anders in je gehuurde appartement?

Foto: Play4

Terug op de eerste rij in het nieuwe seizoen van De Rechtbank

Wat als je zo erg verslaafd bent dat je niet meer weet dat je gisteren je vriendin bont en blauw geslagen hebt? Of wat als de politie je tegenhoudt terwijl je 70km/u rijdt met een elektrische step? Wat als je samen met 17 vrienden betrapt wordt op een huisfeest tijdens de lockdownperiode? Of wat als je meerijdt met vrienden en er bij een controle een rugzak vol drugs in de auto wordt gevonden?

Diefstal, oplichting, stalking of een corona-overtreding. In het elfde seizoen van De Rechtbank zit je weer op de eerste rij. Straffe zaken en getuigenissen waarin beklaagden en rechtzoekenden hun verhaal doen. Ook dit seizoen nemen de rechters je mee achter de schermen. En tonen ze hoe moeilijk het soms is om knopen door de hakken, het recht te laten geschieden en eerlijke vonnissen te vellen.

De Rechters

De rechters van het elfde seizoen van De Rechtbank zijn: politierechter Dominique Reyniers (Antwerpen), politierechter Chris De Roy (Sint-Niklaas), onderzoeksrechter Miriam Schoors (Leuven), afgevaardigd vrederechter Jo Vanbelle (Elsene), vrederechter Jan Vandeborne (Maasmechelen), correctionele rechter Sandrine Hermant (Charlerloi), correctionele rechter Guido Casier (Kortrijk), onderzoeksrechter Laurence Wauthier (Charlerloi). En ook een bekend gezicht van het voorbije seizoen: politierechter Marco Ossena Cantara (Verviers).

Afgevaardigd vrederechter Jo Vanbelle

Politierechter Dominique Reyniers

Reyniers was procureur des konings bij het parket van Turnhout en werkte meer dan 23 jaar voor het parket van Antwerpen.

Correctionele rechter Guido Casier

Politierechter Marco Ossena Cantara

Onderzoeksrechter Miriam Schoors

Correctionele rechter Sandrine Hermant

Politierechter Chris De Roy

Vrederechter Jan Vandeborne

Vrederechter Jan Vandeborne is vrederechter in Maasmechelen (Limburg). Limburg boven. Een meelevende rechter die graag luistert naar de mensen die voor hem staan. Een goedlachse man die ook verzoeningszittingen houdt en vaak op plaatsbezoek gaat.

Onderzoeksrechter Laurence Wauthier

De Rechtbank, vanaf donderdag 9 september om 20u35 op Play4