augustus 18, 2022

Showbizzkrant.net

wordt gesponsord door Supreme Hosting

SOULSISTER RELEASET NIEUWE SINGLE ‘SOMETHING I NEED TO KNOW’

Foto: Soulsister

Soulsister is al drie decennia lang een vaste waarde op festivalpodia en in theaterzalen, maar het was een hele tijd geleden dat Jan Leyers en Paul Michiels nieuw werk uitbrachten. Nu is er het gloednieuwe ‘Something I Need To Know‘, een onweerstaanbare uptempo track, zwoel en snijdend tegelijk. Jan en Paul schreven het nummer met David Werner, de Amerikaanse songwriter die indertijd ook meewerkte aan het derde Soulsister-album ‘Simple Rule‘ (met o.a. Changes, Broken en Ain’t That Simple).

Voor de productie van ‘Something I Need To Know‘ tekent Jasper Maekelberg, bekend van zijn werk met Balthazar, Bazart, Mauro Pawlowski en Gabriel Rios. De bejubelde en veelgevraagde Maekelberg kwam op een aparte manier bij Soulsister terecht.

‘Ik ga regelmatig eten bij m’n schoonfamilie in spe,’ aldus Maekelberg. “Mevrouw Leyers kookt de lekkerste pasta vongole van de wereld. Uit de studio van mijnheer Leyers kwamen op een dag flarden van een nieuw Soulsisternummer aangewaaid. Toen ik Polle zijn zoetgevooisde keel hoorde openzetten, kon ik niet anders dan een kijkje gaan nemen. Van het een kwam het ander…”

Jan en Paul zijn zelf bijzonder gelukkig met het resultaat van de samenwerking. “Ik heb gezongen zoals ik dat gewend ben,” vertelt Paul Michiels. “Maar dankzij de muzikale ingrepen van Jasper klinkt het geheel als vintage Soulsister en tegelijk als iets totaal nieuws.” 

Met Maekelberg achter de knoppen nam Soulsister verschillende nummers op. “Something I Need To Know” is de eerste single die we uitbrengen,’ licht Jan Leyers toe. “Maar het was een moeilijke keuze. We zijn over alle nieuwe songs even enthousiast. Ik voel me weer helemaal zoals in de begindagen, toen ik er vol spanning naar uitkeek om onze eerste single op de radio te horen.”