augustus 18, 2022

Showbizzkrant.net

wordt gesponsord door Supreme Hosting

La Vita, nieuwe single uit het album van Helmut Lotti – Italian Songbook

‘La Vita’ is de derde single uit Helmut’s hitalbum ‘Italian Songbook’.

Elio Gandolfini zong deze ontroerende song in 1968 op zijn zeventiende op het festival van San Remo, maar het nummer werd vooral populair doordat Shirley Bassey het op datzelfde festival in datzelfde jaar als special guest zong. Zij was daar omdat ze in Monaco woonde en als belastingsbanneling gedurende twee jaar niet in Groot-Brittannië mocht optreden.

Norman Newell herschreef de tekst gedeeltelijk zodat ze het nummer tweetalig te berde kon brengen, wat telkens een open doekje opleverde toen ze het refrein in het Italiaans inzette. Later schreef Newell een volledig Engelse tekst en werd het lied een wereldhit, die we kennen als ‘This Is My Life’. Shirley Bassey zingt haar Engelse versie nog steeds als laatste bisnummer.

‘Italian Songbook’ verscheen eerdere deze maand en zette meteen koers naar de top 3 van de Vlaamse Ultratop Charts. Sindsdien houdt Helmut met zijn nieuwste plaat voor de tweede week op rij halt op #2.

Helmut brengt de songs binnenkort live met zijn Golden Symphonic Orchestra. Na een tour door België gaat het vanaf februari 2022 richting Nederland, Duitsland, Zwitserland, Denemarken en Oostenrijk.

 LIVE DATES IN BE:
28.12.2021 – Kursaal, Oostende
29.12.2021 – Koningin Elisabethzaal, Antwerpen
30.12.2021 – Capitole, Gent
08.01.2022 – Le Forum, Luik
14.01.2022 – Ethias Theater, Hasselt
29.01.2022 – Palais des Beaux Arts, Charleroi

Tickets via www.gracialive.be

HELMUT LOTTI ONLINE