augustus 18, 2022

Showbizzkrant.net

wordt gesponsord door Supreme Hosting

Premier De Croo zet de Competitiebeesten in de bloemetjes

Foto: Ketnet - Het Konijn

Op zaterdag 2 oktober kunnen de Ketnetters genieten van de laatste  aflevering van Competitiebeesten. In deze aflevering blikt Ketnet-wrapper Sander Gillis samen met de Competitiebeesten terug op het afgelopen jaar én op het avontuur van Nina Derwael, Laurens Devos en Jef Vandorpe op de Olympische en Paralympische Spelen. Tijdens deze uitzending kregen de zes competitiebeesten ook een echte Competitiebeesten Trofee uit handen van niemand minder dan premier Alexander De Croo.

Alexander De Croo, Eerste Minister: “Voor België waren het deze zomer de meest succesvolle Olympische Spelen sinds 1924 met zeven medailles. Op de Paralympische Spelen deed Team Belgium het zelfs nog beter met vijftien medailles. Dankzij de Competitiebeesten zagen we hoe atleten toewerken naar dat sportieve hoogtepunt. Met vallen en opstaan, met blutsen en builen, maar steeds met de wil om door te zetten, om nog beter te doen. Die ongebreidelde ambitie is een inspiratie voor ons allemaal en daar kunnen we alleen maar fier op zijn.”

Annemie Gulickx, netmanager Ketnet: “We hebben bij Ketnet het voorbije jaar meegeleefd met onze zes competitiebeesten en hoe zij leven voor hun sport. Daarom dat we hen in deze laatste aflevering willen bedanken dat zij de Ketnetters hebben geïnspireerd met hun harde werk en toewijding voor topsport.’

Cheeru Mampaey, regisseur Het Konijn: “Toen we voor de eerste reeks van Competitiebeesten met het programma idee naar Ketnet stapten om een serie te maken over jonge topsporters met een Olympische droom, was dit het resultaat waar ik op hoopte. Ik heb de atleten zien groeien als mens en in hun prestaties. Het was een lange en harde weg maar wat ben ik trots op wat ze hebben bereikt en nog gaan bereiken. “

Competitiebeesten

Competitiebeesten geeft een unieke kijk in het leven van zes jonge topatleten met een olympische droom: Nina Derwael (gymnastiek, 21),  Jolien Corteyn (schermen, 19), Laurens Devos (tafeltennis en paralympiër, 20), Jef Vandorpe (rolstoeltennis en paralympiër, 19), Fleur Vermeiren (zwemmen, 18) en Fabio Van den Bossche (baanwielrennen, 20). Om die droom in vervulling te laten gaan, leiden de jonge topsporters een bijzonder leven. Gedurende twee jaar volgt Competitiebeesten de talenten tijdens trainingen en wedstrijden, in binnen- en buitenland. Hoe ziet hun leven als topsporter eruit? Hoe gaan ze om met winst en verlies? Hoe combineren ze hun sport met school en vrienden? En hoe gingen ze om met de coronacrisis en het jaar uitstel van de Olympische Spelen?