augustus 19, 2022

Showbizzkrant.net

wordt gesponsord door Supreme Hosting

Vanaf zaterdag 2 oktober staat Play7 in het teken van de strijd tegen borstkanker

Foto: Play7

Play7 ondersteunt Pink Ribbon: elke zaterdag opvallende documentaires en spraakmakende film

Oktober staat al enkele jaren bekend als internationale actiemaand tegen borstkanker, het moment om stil te staan bij de ziekte die wereldwijd miljoenen mensen treft. Play7 steunt Pink Ribbon graag als partner in deze strijd en dompelt elke zaterdag van oktober onder in het borstkanker-thema met een spraakmakende film en opvallende, eerlijke documentaires.

Vanaf zaterdag 2 oktober start Play7 deze borstkankermaand met de film Decoding Annie Parker. De film is geïnspireerd op twee waargebeurde verhalen over twee vrouwen die vijftien jaar lang in een strijd verwikkeld zijn. Annie Parker krijgt, net zoals haar moeder en zus, de diagnose van borstkanker. Ondertussen ontdekt geneticus Mary- Claire King het BRCA1 gen en de link met borstkanker, een ontdekking die voorgoed een verschil zal maken.

In The Battle With The Big C neem je een kijkje achter de schermen in het Beatson Cancer Center in Glasgow, het op één na grootste centrum in het Verenigd Koninkrijk. Het behandelt een bevolking van bijna 3 miljoen mensen. Het centrum biedt ultramoderne behandelingen en is nauw betrokken bij de ontwikkeling en proeven van nieuwe kankermedicijnen. In de aflevering over borstkanker delen vijf vrouwen, wiens kanker zich in verschillende stadia bevindt, hun verhaal.

The Big C & Me volgt de levens van negen mensen die leven met kanker. Ze werden meer dan een jaar gefilmd. Als kijker wordt je meegenomen in alles wat de ziekte teweeg brengt: een intieme inkijk, van diagnose tot behandeling.

Elke zaterdag vanaf 2 oktober op Play7