augustus 19, 2022

Showbizzkrant.net

wordt gesponsord door Supreme Hosting

‘Dolfijntjes’ Wim Opbrouck en Wim Willaert coveren Vlaanderen Boven: “Vertaald naar het Frans”

Foto: Vtm

The Best Of Raymond van het Groenewoud: morgen, dinsdag 12 oktober, om 20u35 bij VTM

Op dinsdag 12 oktober mag Raymond van het Groenewoud plaatsnemen op de eervolle troon van The Best Of bij VTM. Vlaanderen bepaalt wat de vijf allergrootste hits uit zijn rijke repertoire zijn. Raymond schreef meer dan 400 songs en tientallen daarvan werden cultureel erfgoed. De zenuwen staan dus strak gespannen bij de performers van deze week: Tourist LeMC, Admiral Freebee, Lady Linn en de verrassende duo’s Sandra Kim & Slongs en ‘De Dolfijntjes’ Wim Opbrouck & Wim Willaert. “We brengen Vlaanderen Boven”, aldus de eerste Wim. “Maar we hebben het vertaald naar het Frans”, grapt de andere Wim.

Een persoonlijke top 5 van zijn songs heeft Raymond niet. “Ik kan pas genieten van liedjes als ze van andere mensen zijn. Bij mijn liedjes weet ik zelf wat eraan scheelt. Ik verschiet wel eens als het op de radio komt: de ene keer valt het mee, de andere keer denk ik ‘jongens toch’.” In The Best Of kan Raymond gelukkig genieten van de muziek die collega-artiesten voor hem brengen.

De aflevering vertelt ook wat meer over Raymond naast zijn leven als artiest. Oudste zoon Jasper vertelt over de band met zijn papa, boezemvriend Philippe onthult waarom Raymond “een Beatle-trut” is en voetbalvriend Johan Boskamp vertelt over hoe de twee elkaar leerden kennen op het voetbalveld van RWDM. “Elke zondag kwam hij kijken”, aldus Boskamp. Voetballer worden was Raymonds eerste grote kinderdroom, maar pesterijen staken daar een stokje voor. “Ik was zo getraumatiseerd dat ik dacht: ik ga dat niet doen want dan gaan ze mij wéér uitlachen omdat ik een Hollander ben. En misschien voelde ik toen al dat ik niet alle ingrediënten heb om het echt te maken.

An Lemmens praat met Milo Meskens in podcast The Best Of – Next Generation

Elke week breit An Lemmens online nog een vervolg aan The Best Of. Via vtm.be pakt ze uit met een unieke podcast waarin ze met een jonge artiest praat die al heel wat op zijn of haar palmares heeft staan. Na Mathieu Terryn van Bazart, Emma Bale, Slongs, Laura Tesoro, Olivia Trappeniers en Metejoor is het deze week de beurt aan Milo Meskens. De podcast The Best Of – Next Generation is te beluisteren op alle podcastplatformen én ook te bekijken op YouTube via deze link: https://vtm.be/the-best-of/beluister-en-bekijk-de-podcast-the-best-of-next-generation-hier.